Oprah for President!

Ett av Oprahs fans har tydligen lanserat en kampanj på sin hyllningssida till henne - för att få henne vald till president 2008. Jag håller fullständigt med, hon skulle bli perfekt som president! Hon driver ett program som baserat på en humanistisk ideologi (visserligen en väl amerikaniserad sådan, men ändå), hon visar inslag från hela världen som ofta belyser problematik i just de regionerna, hon har fått en stor del av de amerikanska hemmafruarna att bilda sig (utan att de ens vet om det) genom sin bokklubb och hon är en förebild för många, inte minst kvinnor i USA.

Dessutom så är hon en av de mäktigaste mediala personligheterna i USA samt tjänar grova pengar på sin humanism. I det här läget är det faktiskt bra - hon skulle utan vidare kunna bekosta sin valkampanj utan att sälja sig till olje- och tobaksbolagen. Det är mer än vad många av de vanliga kandidaterna kan! De måste sälja sig dyrt och offra allt från miljö- till hälsopolitik. Det skulle Oprah slippa och på så sätt vinna i längden! Men hennes största chans till seger är ändå det att en stor del av dem som inte är politiskt intreserade (vilket är ganska många, med tanke på att nästan 50% i uSA inte röstar) vet vem hon är och respekterar henne, vilket gör att hon skulle kunna få dem till valbåsen!

Se där, helt perfekt! Humanistisk, medveten om de problem som finns både i världen och i det egna landet! Dessutom så skulle hon bli den fösta amerikanska president som är afroamerikan och kvinna! Jag tror att det skulle bli en bättre balans i den amerikanska politiken - jag är så jämrans trött på alla 55+, vita, kristna, popösa män som är födda med silversked i munnen som glider runt och tror att de vet bäst.

Synd bara att Oprah själv inte vill. Hon har till och med skickat sina advokater på sitt fan och beordrat honom att sluta upp med sin kampanj. Tydligen så håller hon inte med mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0