Arga semesterfirare!

Jag har full förståelse för att många tycker att det känns jobbigt, surt och segt att gå tillbaka till jobbet efter semestern. Själv lider jag av svår 'söndags-ångest' (vilket jag oftast försöker bota med en bra film, godis och eventuellt lite vin!) så jag kan tänka mig att sista veckan på semestern är något liknande - fast bara mycket mer. Och dessutom en hel vecka!

Men måste alla jävlar helt plötsligt vara så sura och vresiga mot sin omgivning? Mot just mig och mina kollegor? Jag har bara lust att skrika rakt ut när vissa börjar med sina haranger om allt som är fel - som JAG är ansvarig för och borde se till att fixa. Gärna NU, eller helst för en kvart sedan. De har ju betald semester! Betald! Kan de inte vara nöjda med det?

Som min kusin berättade att han råkade ut för härom dagen; han jobbar i en lokal ICA-butik på en semesterort som ligger fint vid havet. Det är en väldigt liten butik som knappt har några kunder alls under höst, vinter och vår, men under sommaren översvämmas den. Alla är väldigt glada för det och jobbar hårt för att allt skall gå runt, men de kan inte alltid möta alla krav som kommer in. Bland annat så har de inte så mycket fisk, eftersom de inte vill konkurrera ut den lokala fiskbutiken som drivs av fiskare från trakten. Logiskt, i mina ögon. Det tyckte däremot inte den äldre mannen som högröd i ansiktet stegade in häromdagen och ville köpa fisk. Min kusin fick en rejäl utskällning för priset på fisken i Fiskbutiken, att det inte fanns färsk fisk i deras butik samt att fläskfilén var dyr. Allt i samma andetag. Vad skulle han svara? Han bara beklagade och log.  Och frågade sig själv i sitt stilla sinna vad för slags behov det finns hos andra människor som gör att de måste skälla ut någon på grund av priset på fisk.

Jag är verkligen glad över att jag har mina jobb, men har man semester, måste man verkligen stressa upp sig så mycket över småsaker? Jag längtar tills jag själv får Betald Semester.

Svettiga lakan!

...för det är ju så satans varmt om nätterna! Allt klibbar och kladdar och lakanen ligger som en andra hund över kroppen! Hur fasiken skall man kunna vara produktiv, utvilad och effektiv om varje natt är ett slagsmål mot värmen? Sov alldeles för länge i dag, för när jag vaknade på morgonkvisten efter något som kändes som en halvtimmes sömn och en evighets vändande och vridande i den varma sängen, så upptäckte jag helt plötsligt att det blivit...tja, kanske inte svalt, men i alla fall svalare! Så jag valde att somna om en liiiten stund...som självklart blev några timmar. Så djävulusiskt skönt! Känner mig som en människa igen! Men samtidigt vill jag ju inte att det skall bli kallare, inte alls, för det betyder att det blir höst och det vill jag inte alls! Så det så!

Lilla Spöket+Köpenhamn=Sant!

Har haft en underbar semester i Köpenhamn! Njöt i fulla drag av (nästan) allt och lite till! Eftersom vi hade barn med oss så tillbringade vi en heldag på Tivoli - inte mig emot! Jag älskar att åka allt, speciellt det som går fort, fort! ...och det gjorde jag! Sedan åkte jag självklart en massa annat, eftersom vi som sagt hade barn med oss. 'Sjörövarskeppet' hann vi med fem gånger och såå kul är den kanske inte, men en klar barnfavorit var det i alla fall och då är det värt det!

Vi bodde väldigt centralt, bara ett kvarter från Centralstationen, på samma gata och nattklubben Kakadu och en strippklubb. Klubbarna gjorde inte så mycket väsen av sig, men deras gäster...och alla som följer i deras kölvatten. Både intressant och väldigt sorgligt att lyssna på festprissar, fyllon, prostituerade och torskar om nätterna.

Vi hann inte med så väldigt mycket mer, vilket jag tyckte var lite synd, men ändå helt okej. Det är första gången på många år som jag är ledig i juli och det kändes verkligen som en frist! Själva känslan av att vara ledig blev liksom starkare och starkare under hela vistelsen.

Sedan, när jag kom hem och tillbaka till jobben så grusades ledigheten lite, men bara lite, när en av min chefer på det ena jobbet muttrade något om att det hade varit ett helvete när jag hade varit borta och att det enbart hade varit dumt att ge mig ledig. Men förhoppningsvis hade jag väl haft kul, i alla fall? Tur för dem att jag hade det!


Freeee like a bird...

....sjunger jag med raspig, omusikalisk stämma. Jag skall njuta som fasiken! Synd bara att min kille inte kan följa med, han måste tyvärr jobba.
Och då så får jag väl njuta lite åt honom också!
So Long!

Semester!

I morgon åker jag på minisemester! Det skall bli sååå skönt, skönare än vad jag trodde att jag skulle känna det som, att åka bort från all stress, alla sura kunder, svett och os. Visserligen bara i tre dagar , men ändå. GUD, vad skönt!


Rester!

Sitter och fipplar med rester från vårterminen. Det går Inte Bra. För jag har verkligen inte lust att göra det här just nu. Verkligen Inte!
När jag väl är ledig (vilket för tillfället nästan bara är halvdagar för tillfället, även om jag blev ledig hux flux i lördags) så vill jag inte sitta inne, låst vid datorn, på min lediga tid. Jag kan liksom hitta en rad saker som är betydligt roligare. Jävligt mycket roligare. Och just nu längtar jag efter iskallt rosévin och en plats i soffan med en god bok. Igen! Okej, jag hade det så bra ett tag i juni, men just nu är det inte så bra! Och jag vet att jag måste se till att fixa de här resterna så fort som möjligt, för snart så blir det ännu mer att göra på mina olika jobb - då finns det verkligen varken tid eller ork för rester! ...men det jag egentligen vill göra i dag är definitivt att bara lägga mig och sova, fram tills dess att jag börjar jobba igen!

...fast egentligen skall jag inte gnälla - nu i veckan så åker jag på minisemester till Köpenhamn med familjen, vilket skall blir kanonkul, och jag planerar samtidigt att åka till London i oktober med några tjejkompisar. Men det är inte mina jobb som är jobbiga, för dem gillar jag skarpt och jobbar gärna mycket, ofta, länge (dessutom behöver jag dem - i alla fall om jag skall bekosta alla resor som jag planerar!). Jag vill bara bli av med resterna...och eftersom jag är en person som drar ut på allt in i det sista, ja, då blir det ju som det blir...Oväntat ledig!

En ledig lördag, det var ju ett tag sen sist! Oväntat dessutom! Nu funderar jag verkligen på hur jag skall tillbringa dagen på bästa sätt... Jag måste verkligen få den där restuppgiften gjord, det kanske är lika bra...?


Fläckborttagning: En kaskad av rött vin....

...tärffade häromdagen mig, min sprillans nya ljusa klänning samt min nya Fred Perry-väska! Jag vet inte exakt vad det var som hände, jag ställde ifrån mig glaset på träbordet och det dröjde minst ett par minuter innan det välte och hällde ut allt. Funderar på om någon råkade stöta till bordet, men egentligen så spelar det ju faktiskt ingen roll. Som tur för mig så var middagens värdinna (för självklart hände det här inte hemma hos mig, utan hos släktingar till min pojkvän) en handlingens människa, och i ett vips så hade hon fått av mig kläderna (och lånat ut nya till mig), dränkt dem i salt och vitt vin, låtit dem ligga en stund och sedan sänkt dem i en hink med iskallt vatten. Väskan hällde hon också vin och salt över, men den var det lite knivigare med hur den sedan skulle bahndlas.

Jag lämnade kläderna i hinken och fortsatte middagen i mjukisbyxor, men tog med mig väskan hem i en påse. Min svärmor var övertygad om att lite TaBort skulle fixa det hela, men eftersom det står 'Do Not Wash' i väskan så var jag skeptisk. Det visade sig att det inte fanns så mycket TaBort hemma, så lite Skona Vit samt en rejäl skrubbning fick det bli. Min svärmor visade sig veta vad hon gjorde, för hon skrubbade bort fläckarna!! Jag dansade nere i tvättstugen och lät väskan ligga i en hink med vatten över natten. Fläckarna var som bortblåsta dagen efter!

...det framkom också varför det stog 'Do Not Wash' på lappen - väskan är i vaxad väv och efter skrubben så är det ingen vax kvar alls på väven, men det kan jag leva med. Det som däremot var lite kinkigare var det faktum att bottnen i väskan var av papp - som hade blötts upp och blivit till en klump innanför fodret. Så jag skall försöka få min far att fixa en plywoodskiva till bottnen, så skall jag sprätta upp fodret och ta bort pappen och sy in den nya skivan, så blir den näääästan som ny igen! Förutom vaxet då...

Min mamma förstod inte mitt projekt alls, hon tyckte att 'Du har ju så många väskor, kan du inte bara kasta den?'. Hon har verkligen ingen förståelse alls för sådant här. Dessutom så har jag inte alls så många handväskor - jag brukar använda mina tills de slits ut och då skaffar jag en ny. Och bara för att man vill ha lite mer än en väska att välja emellan... *suck* Jag förstår henne verkligen inte....!Bara en kassörska?

I dag har jag fattat beslutet om att jag i framtiden kommer att lägga betydligt mer vikt vid hur människor behandlar 'de osynliga'. Som den som sitter i kassan, den som serverar ens mat eller den som står i butik.

Den här sommaren gör jag nämligen alla tre sakerna och ajg har kommit fram till att en del människor faktiskt är vidriga. Fullständigt vidriga. Visst finns det många som är trevliga också, okej, till och med en majoritet kan anses vara det (mer eller mindre). Men de som inte är det... De som blir kolsvarta i ögonen varje gång man tar upp något i arbetsplatsens policy som inte passar dem. Eller som snäser när man inte är tillräckligt snabb. Eller när man inte förstår vad de menar. Eller som bara helt oprovocerat dömmer ut en som en fullständig idiot på grund av det ställe som man jobbar på. Jag blir så trött. Men samtidigt är jag tacksam. Så jävla tacksam över att jag slipper ha alla de otrevliga människorna ipå mig alltför länge, och så sänder jag en tanke till de stackare som måste träffa den otrevliga personen varje dag, bo, jobba eller leva ihop med. Det slipper jag. Som kassörska är jag lyckligt lottad!


It's alive!

Bloggen lever, länge leve bloggen! ...men halvdöd har den varit en stund nu, faktiskt. Jag ha jobbat och gnott som en bäver senaste veckan och högsäsongen har inte ens börjat ännu! När jag jobbar som mest är det både morgon och kvällspass som gäller, och i månadsskiftet juli/augusti räknar jag med att gå på knäna och har mycket nära till tårarna. Fast så farligt brukar det inte bli, jag brukar hålla modet uppe ganska så mycket, faktiskt, det brukar jag lyckas med. Men jag undrar hur jag skall hinna med bloggandet...

Men jag jobbade natt i helgen och det blev en stökig tillställning, slagsmål, fylla och påtända människor som bara gjorde mig nervös. De är så fruktansvärt oberäkneliga och med mina 1,67 så känner jag mig inte alltid så styv i korken. Jag har väld aldrig känt mig riktigt hotad, men jag kan ju onekligen känna mig besvärad ibland. Det påverkar balansen, det gör det. Så när jag kommer hem vid halv fem på morgonen så är dt lite svårt att sova. Jag låg och läste till sju och var helt slut på jobbet dagen efter! Har läst en massa Agatha Christie på sista tiden, men senaste boken (som avslutades för några timmar sedan) var Camilla Läckbergs 'Stenhuggaren'. jag var helt fast! Det var den som fick mig att ligga vaken till sju på morgonen. Jag vill också ha lite fungerande fantasi....

Men i dag har jag i alla fall varit ledig, och det har varit heeelt underbart! Badat, solat, shoppat (lite smycken från Pilgrim och en ny Fred Perry-väska fick följa med mig hem!! Jiippiiii! Har ajg nämnt att jag nyligen fått lön?) samt ätit middag med mina föräldrar! En hääärlig dag! Men nu, nu är det dags att sätta mig med några restuppgifter från i våras. Vill verkligen inte, men jag är så illa tvungen. Fick ju välja, antingen tillbringa dagen ute i solen eller inne vid datorn , eller offra kvällen. Jag ville få lite färg, så jag offrade kvällen. Inget särskilt inplanerat i alla fall, så det känns nästan okej. Men bara nästan...

Agatha Christie-feber.

Jag lägger för tillfället all min sommarläsnings-energi på att läsa Agatha Christie.  Val McDermid och Camilla Läckberg får vänta, för jag fullkomligt älskar henne och har börjar dammsuga Tradera för att hitta de som jag inte har i min ägo! Tyvärr börjar det komma ner till de böckerna som av olika anledningar är ovanliga,som fler saknar, vilket driver upp priserna rejält. Jag önskar att jag hade haft lite mer koll tidigare. Läst Christie har jag gjort sen jag gick på högstadiet, jag har bara inte haft någon koll på vilka böcker som är 'ovanliga'. För flera av dem som jag nu ser på auktionerna till nära fantasipriser, har jag tidigare sett på loppmarknader för under femtiolappen. Mycket irriterande! *suck* Att man aldrig har huvudet på skaft!

Bloggtoppen.se

RSS 2.0