Dricka vin!

Det har varit en såpass händelselös dag, bara jobbat, egentligen. Så jag tycker att jag förtjänar att dricka lite (mycket!) rosévin i soffan på verandan. Ja, det gör jag verkligen!
Kanske springa en runda innan...? Vi får se...


Taaaaajta jeans

Har shoppat loss i dag, riktigt ordentligt! Slagit på stort! Klippt mig (tja, den stackars frisören fick stil på mitt burr - nästan i alla fall!) och tillbringat en heldag på stan. Två klänningar, två kjolar, en topp, en tröja samt två par Lee-jeans! Det hela blev en dyr historia, men det var faktiskt min ömma moder som bjöd på hela kalaset. Bortskämd blir jag, det är ett som är sant...

Men...jag köpte jeans i julas som jag är kanonnöjd med, så vi gick tillbaka till samma butik och köpte nya (de gamla är sönderslitna...) och jag provade. De där tre-fyra kilona som jag lagt på mig sen i julas gav sig till känna! Jag fick slita som ett djur för att få igen dem! Jag svettades till och med! Det kändes ju riktigt pinsamt, speciellt med den skickliga och trevliga expiditen som stod utanför och liksom undrade hur det gick... Vad svarar med? 'Jo, mina höftben är i vägen!'?! Tillslut fick jag på mig dem, men det var på håret, verkligen på håret! ...så nu säger min mamma, varje gång jag ens sneglar på godisskålen, 'Tänk på jeansen!'

Får väl göra det, för jag vill ju kunna använda dem....


Lat!

Jag börjar inte att jobba förens tidigt kväll i dag, så egentligen skulle jag ha hunnit med en rad viktiga saker. Faktiskt. Som att ta mig ut och springa en längre runda, istället för den minirunda jag nu fjantar med. Eller skriva färdig en restuppgift. Eller korrekturläsa min uppsats. Eller skriva klart en ansökan till ett intressant företag som jag gått och ruvat på.

Men det har jag inte gjort. Alls. Jag har sovit alldeles för länge. Jag har legat och läst klart 'Slutet blir döden' av Agatha Christie. Den var så bra att jag inte kunde slita mig, så jag var tvungen att läsa ut den. Älskar Agatha!! Funderar på att börja på Minette Walters 'Eldstungor' innan jag går till jobbet....

Funderar även på att öppna den stora påsen med Polly som ligger i ett av köksskåpen. Bara för att förgylla den lata eftermiddagen, och för att spä på min ångest över all tjafsig mat som jag har ätit de senaste dagarna. Filé Oscar, pizza, mjukglass, kladdkaka (jag har en kompis som gör en som är to kill for!) och chokladkaka kan räknas upp på listan. Bland annat.... Men,men...

Skall och klippa mig i morgon - det skall bli ett äventyr! Har aldrig varit hos en här salongen tidigare, har bara fått den rekomenderad. Den är dyr, så jag hoppas verkligen att det är värt det. Men jag kommer nog att chocka dens tackars tjejen som skall klippa mig! Jag ser verkligen hemsk ut i håret, slitet, burrigt och tuffsigt är det just nu! Sover med huvudet hårt inkört i kudden, vilket har resulterat i att en stor del av hårt på sidorna onekligen ser...tja, hemskt ut, helt enkelt. Hoppas att hon kan göra underverk!

...jag ska kanske göra en byteshandel med mig själv? Om jag får äta Pollyn så måste jag arbeta lite? Kanske det skulle hjälpa?

Otroget jävla kräk!

Jag har fastnat i en knipa. Och jag har ingen aning om hur jag skall ta mig ur den! Eller om jag ens borde försöka.

För att börja från början. Min pojkvän har en släkting som är i samma ålder som jag och jag tycker om henne. Hennes pojkvän tycker jag däremot inte alls om. Eller, i början så tyckte jag väl att han var okej, men efter att det tagit slut mellan dem (för ca tre år sedan)och han faktiskt behandlat henne som skit så tyckte jag att han var något som borde kastas på soptippen. Det tyckte ganska många i min pojkväns släkt, men det flesta höll käft och menade att det var hennes ensak om hon ville ta tillbaka honom, vilket hon gjorde efter ett par månader. Men när det var slut så trillade en hel del fram om honom och hans förhavanden och det var inget som jag tyckte var trevligt. Sedan har jag försökt att vara flexibel och acceptera honom och det har väl gått hyffsat, även om jag i bland har fått bita mig i tungan. "Inte ställa till bråk!". Som att jag tycker att han förstör henne, och för henne!

...men i alla fall... När jag jobbade på Midsommarafton kom han förbi mitt jobb. Jag såg bara honom snabbt, tillsammans med en annan tjej, och då gjorde de inget särskilt. Men min chef betjänade dem och när de hade gått så frågade han mig lite försiktigt om inte han var tillsammans med X? Jag, som inte har hört något annorlunda, svarade att visst är han det. Då hostade min chef fram att då 'kladdar killen på fel tjej' och berättade att de kyssts öppet framför honom.

Senare dök killen upp igen, då med sin flickvän, min pojkväns släkting, och allt var som vanligt igen. Eftersom det här har hänt tidigare så hade jag bara en instinktiv lust att slå in skallen på honom. Vilket jag självklart inte gjorde, något vett har jag i alla fall. Jag var precis som vanligt. Men nu har det här börjat tära på mig...

Säger jag något så blir jag den som 'sabbade allt'.  Men hon vill säkert veta...eller vill hon verkligen det? Eller vet hon redan? ...och om jag säger något och det reder ut sig för dem, så kommer inte jag att stå speciellt hög på deras favoritlista, eller? Det kanske bara är en självisk tanke av mig? Jäklar....

Jag berättade det för min pojkvän och han blev arg, men tyckte inte att jag skulle säga något, eftersom jag inte sett det med egna ögon, utan bara kunde referera till min chef och att det skulle gör mig till en skvallerkärring....

Det här tål att tänkas på!

...att känna sig som en människa.

Det har varit mycket nu i helgen, massor av jobb mest. Lite sömn och inte alls någon bra kosthållning. Det sätter ju sina spår, inte minst med träningen, som det går ganska så uselt med just nu, jag springer typ 800-1000 meter och blir anfådd(var ute i går och sprang, visserligen direkt efter jobbet, men ändå)...måste försöka trappa upp det snart! Det känns ju nästan lite pinsamt, så fort som det har gått nedåt.

Men det var helt underbart i går kväll, efter att ha jobbat passet, att glida in i duschen, klä på sig rent och snyggt och sedan gå ner till pizzerian och sätta i sig den största kaloribomb(okej, inte heller det är bra för kondisen, men efter att ha kommit hem fram på morgonkvisten två dagar i rad och stupat i säng så tyckte jag att jag var värd det!) de hade! Gud, då kände jag mig som en människa igen! Så ren, så fräch, så fri från svett och stekos! Den stunden i mitt liv var värt nästan hur mycket som helst!

Jobba,jobba,jobba.

Bara en liten stund tills jag skall iväg och jobba.
Känns bra i sig,men just nu så hinner jag i princip inte med något annat än att sova, äta och jobba.
Jobba,äta och sova.

Men kul är det, och pengar blir det!


Glad Midsommar!

Midsommarafton!
Jag skall fira med familjen under dagen, men frukost, fika och en rejäl, sen lunch. Sedan jobbar jag i kväll. Tråkigt, kanske många tycker, och visst, fram till en viss tid så är det tråkigt, alla kompisar drar ut och har kanonkul, men sedan så är det liksom helt okej! Speciellt när man har sett allt slagsmål, all fylla som gått överstyr, allt bråk... Nu låter jag nog som världens torrboll, men jag tycker att jag har ändå möjlighet att festa en hel del under resten av året, Midsommar har alltid varit en familjehögtid för mig. Och jag firar med familjen under dagen, så det känns rätt så lungt ändå.

Dessutom är det ganska så bra stämning i personalen under kvällen, vi brukar ha rätt så kul ihop, även om jag erkänner att vi är fruktansvärt trötta framåt sex-snåret, då man städar det allra sista. För att det skall vara frächt till Midsommardagen, då samma procedur upprepar igen. Och jag jobbar då igen. Men det känns okej det med, tjänar rätt så bra med pengar, vilket jag behöver.

De gånger som jag har varit ledig på Midsommar, så har alla de där höga förväntningarna som alla byggt upp under kvällen inte riktigt infriats, något i sällskapet har blivit för full, någon har slagits och någon är rent allmänt otrevlig. Dessutom så regnade det. Det slår aldrig fel med min ledighet. Så när vi kom fram till utestället, så var min frisyr förstörd, mitt smink rann och jag var blöt inpå bara skinnet. Och den första som jag springer på är en tjej som jag verkligen inte gillar. Jag nyktrade till jäkligt fort då, och inget hjälpte mot det. Ja, jag är en torrboll, men med de erfarenheterna så festar jag - i alla fall för tillfället - hellre en vanlig fredag!

Det obehagliga med att slicka på en padda.

En av katterna fick ett anfall här om dagen, fradgade och flämtade, så självklart ringde vi upp det närmsta Djursjukhus och frågade om råd. De trodde att han möjligtvis kunde har blivit biten av en huggorm, men eftersom han inte inte var svullen någonstans, så drog de istället slutsatsen att han förmodligen hade slickat på en padda. Eller tuggat på den. En korrekt utredning om exakt vad han hade gjort med paddan är inte helt utrett, men att han blivit förgiftad av den, det stod tydligt och klart.

Vanligtvis så brukar katter klara möte med paddor relativt bra, sova i någon dag och sedan vara på hugget igen. Så gjorde itne riktigt vår lilla misse och när han hade legat för ankar i soffan tillräckligt länge, utan att vare sig äta eller dricka frivilligt, så packade vi in honom i buren och skjutsade honom till doktorn. Förhöjda levervärden, material för att kunna tvångsmata honom samt ett återbesök om tre veckor blev reslutatet. Så nu kommer det att bli ett kladdigt slagsmål minst en gång om dagen, men det är det värt, eftersom han för tillfället är för svag för att fatta att han borde äta (men tillräckligt stark för att göra motstånd).

Kunde han inte hålla sig ifrån den där dumma paddan? Och har han nu lärt sig något av händelsen, eller kommer han fortsätta att bråka med sagda padda till han slagit ut sin lever totalt? Fortsätter han i samma anda så kommer jag att skaffa en munkorg åt honom....

Ja, det gick ju bra!

Matchen i går var en riktigt nervkittlare och jag var riiiktigt orolig precis innan Henke ordnande upp situationen! Så nöjd med att han gjorde det, såå snyggt! Se där, behövde ju inte alls oroa mig...!

Nu; fokus på Problemet Tyskland...


GO Sverige!

....gör nu ert jävla bästa ikväll och bli inte krossade! Vi hejar på er!!

...jag själv förhoppningsvis från en pub inte alltför långt härifrån, med iskall öl och ångest, eller is, i magen!


My Neck, My Back - Uncut Version...

...med Khia är definitivt tisdagens låt...

För att den får mig att vilja ta fram den röda glödlampan och skapa porr-ljus i mitt sovrum....

Hjärnmos

Så känns det i alla fall, att jag inte kan få ut någon enda vettig tanke ur huvudet...det är liksom bara...mos! Kan knappt formulera mig det minsta lilla. Vilket är illa eftersom jag egentligen borde skriva en rad viktiga saker och formulera mig väl. Det går inte alls just nu. Hur i helvete är man diplomatisk och välformulerad när man kanppt orakar tänka sitt eget personnummer? Den som vet svaret på det kan väl höra av sig till mig, jag vore tacksam för hjälp. Måste sparka igång mitt liv (den delen som inte jobbar på två olika jobb och genomför misslyckade försök att sluta äta godis) relativt snart, skriva CV, fixa restuppgifter, hålla social kontakt med resten av mitt liv och så vidare.

Misstänker dessutom att en av mina kompisar är ordentligt sur på mig, hon kör 'the silent treatment' stenhårt och jag gör samma sak tillbaka, för jag tycker inte att jag har gjort något fel. Hon är en människa som i många lägen är fruktansvärt svår att tillfredsställa(ni vet, har en massa saker som hon 'inte gillar', vare sig det gäller mat, sällskap eller samtalsämnen) och jag lessnade väl på det för ganska så länge sedan och hade kanske lite svårt att hålla skenet uppe sist vi träffades. Var ganska så elak tror jag till och med...eller kanske inte, jag har så lätt att få uppfattningen att allt alltid är mitt fel, så fort något blir fel så tror jag alltid att det är mitt fel.  Dumt av mig, men jag orkade liksom inte. Det är inte bara upp till mig om hon skall ha kul, hon har eget ansvar också. Jag är ingen lektant!

Orkar inte ta tag i det just nu...eller skjuter upp det tills på torsdag, så då kommer jag att träffa henne. Är hon sur så skiter jag i det oxh är hon inte det så har jag missuppfattat det hela...vilket kanske är troligast, fakitskt.

Måndagens låt...

...är Push the Button med Sugababes.

för den vill jag dansa till i sommar, om jag nu komemr att få dansa alls, det brukar bli uschligt ont om danstillfällen för mig om somrarna - jag jobbar ju jämt. Och när jag inte jobbar brukar jag vilja sova. Eller träna. Eller bara dö en liten stund...

Fruktansvärt trött!

Av någon anledning så är jag näst intill medvetslös på mornarna när klockan ringar. vet inte vad det är, kan jag reagera så mycket på att börja jobba...? Låter ju lite otroligt, men det kanske är så. Har jag möjlighet så snoozar jag i evigheter innan det är dags att kliva upp, men så fort jag kommer till jobbet så är jag pigg som en mört. Men om kvällarna är det likadant, seeeg som fasiken, nära att somna sittandes i soffan.  I dag är jag i alla fall ledig och tänkte försöka åstadkomma något vettigt på något plan. Eller inte...

Soffan och min bok ser väääldigt lockande ut!

Dagens låt är...

Sommaren är kort med Tomas Ledin.


Bara för att den precis har börjat och jag måste komma ihåg att den faktiskt är väldigt kort och jag måste ta den till vara!

Bloggtoppen.se

Äntligen!

Har varit ute och sprungit för första gången på flera veckor och det känns sköööönt! Visserligen sprang jag bara en kort sträcka, men jag kände att hellre det än att försöka mig på för mycket och känna mig misslyckad när det inte gick vägen. Men nu gick det jättebra och jag kunde var helt nöjd med mig själv! (förutom att jag borde ha gjort det för länge sedan...).

Dock är jag absolut inte nöjd med mina skor. De är ganska så ordinära och kanske inte helt anpassade till att springa i, men jag har placerat in gélékuddar för hälarna så att de skall bli bekvämare (och för att jag inte skall få tillbaka mina hälsporrar...) men över den främre delen av foten...Aj, som fan! Sulan är så tunn att när jag sprang på grusvägar så skar stenarna in i trampdynorna riktigt ordentligt! Det här sliter ju på fötterna och måste åtgärdas omedlebart! Annars får jag väl förslitningsskador!


Äntligen börjat jobba!

Första dagen i dag och det kändes sååå bra! Lite ringrostigt först, men efter någon timme så var jag helt inne i det igen! Jag jobbar på en servering och så här i början så har inte riktigt säsongen kommit i gång. Men ju bättre väder destom mer folk och i dag har solen strålat, så det blev ganska så mycket för att vara den här veckan. Det kändes bra, inte minst för att det gick så pass bra som det gjorde! Inga fel (i alla fall inte vad jag kan komma i håg) och allt löpte smidigt och bra! Dock blir jag överraskad varje dag på jobbet av hur olika/roliga/hemska/trevliga/jobbiga människor är. Träffar massor av olika typer varje dag, och jag blir fortfarande överraskad!


Hade tänkt ta och intervallträna lite, innan det är dags att äta middag, men jag måste verkligen städa...hinner nog inte båda, så jag borde kanske singla slant...?

Auktionsberoende!

Jag har shoppat på Tradera i flera år, det har alltid gått i perioder, både när det handlar om vad jag har bjudit på och hur ofta. Jag kikar på allt från Elf Quest-serier, Nan Inger-böcker, Lisa Larsson-skulpturer (häromdagen var jag inne i en Antikshop och hittade ett stort utbud av Lisa Larsons Katt-serie och blev idiotförklarad av mina kompisar när jag klargjorde att jag ville ha dem alla - min pojkvän blev dessutom rätt blek i ansiktet när han såg mängden och priserna...), till smink (självklart oanvända varor!) och smycken. Jag ääälskar det!

Oftast är jag väldigt försiktig med hur mycket jag bjuder, men ibland kan det skena i väg och jag får bita mig hårt i tungan och hoppas att det finns någon mer där ute som är intresserad av samma saker som jag är. Inte för att jag bjuder över mina tillgångar, utan mest för att jag är 'dum-snål'. Lite som om jag har svårt att tro att saker och ting verkligen är fynd...

Oftast fantiserar jag om saker som jag verkligen skulle vilja köpa, ni vet, senare 'när-jag-har-pengar'. Då jäklar...det är mycket jag skall göra med de där jämrans pengarna!  Alla jag känner förutsätter att de skall få bra jobb, välbetalda jobb, som gör att det komemr att kunna leva på en relativt hög standard. Så även jag. Men tänk om det inte alls bli så?  Skulle man sörja det eller skulle det kännas som om det är något man utan problem kan leva med? För det mesta är så otroligt materialistiskt just nu, skulle man må bättre om man var mindre statusstressad? Förmodligen...eller?

Nu skall jag återgå till mitt Traderashoppande, innan jag lägger mig på en filt i trädgården och jobbar lite på att sola 'bikini-linjerna' på axlarna!


Onsdagens låt!

...är Ticket to Ride med The Beatles.

Blixtar och dunder!

Som en reaktion på de senaste dagarnas heta väder så kom i dag regn och åska. Massor av blixtar lyste upp himlen - ibland lite väl nära. Men jag gillar åskväder, speciellt när man kan sitta inne och se på!
...och så slapp jag vattna blommorna i trädgården, det skötte regnet åt mig!


Tisdagens låt!

...är Ta mig till Havet och gör mig till Kung!

För det är så varmt att det absolut skulle behövas!

Prostitutions-VM!

Vet att det var i lördags, men jag kan inte låta bli...det tog inte lång tid efter Sverige-Trinidad/Tobago-matchen som Aftonbladet kunde visa bilder på trumpna svenska, fotbollssupporters som gled omkring inne på bordellgatorna och sökte "tröst". Jag är äcklad. Mycket äcklad och dessuotm lite besviken... Fy fasiken för den människosynen och mentaliteten...

ÄCKLAD, är allt jag har att säga för tillfället..

It's getting hot in here!

Har flytt Uppsala och dragt till mina föräldrar nere i södra Sverige. Börjar mitt sommarjobb nu i veckan, alternativt i nästa vecka (här är inga fasta tider än så länge), så för tillfället tillbringar jag de stekheta dagarna antingen i solen, i vattnet eller på den inglasade verandan. Det är riktigt varmt i huset, men på verandan är det uthärdligt.

Så i dag gör jag det som jag har drömt om hela våren - ligger och läser, njuter och sippar citronvatten (Okej, i drömmen var det rosévin, men det får vänta till en annan dag - i dag blir det förmodligen vitt vin framåt eftermiddagen. tyvärr lyckades jag köpa fel vin, men det skall nog gå bra ändå...). Men det är underbart, underbart, underbart att äntligen få göra det som jag har haft i tankarna sedan påsken....

Synd bara att det inte gått bättre i vikt-tävlingen. Får väl se vad min slutvikt stannar på, men jag lyckas nog inte tappa fem kilo på en vecka, eller är det någon där ute som har en mirakelkur som de kan dela med sig av? Tacksam för svar!


Måndagens låt!

....blir förmodligen Plask, Skvalp och Brus med Östersjön. Det enda jag behöver i dag!

Sommar, sommar, sommar!

Stekhett, rödbrända vader, klarblå himmel, syréner och tusenskönor. Det här är livet, LIVET!
Jag skall njuta så länge som möjligt...! Vågar ju knappt lite på den svenska sommaren,det brukar ju alltid svika förr eller senare. *pepparpeppar*
Så dagen uppgift; UT och NJUT!

Lördagens låt är...

...Il Est emp med Virgine Pouchin.


Tänk vad lite sol kan göra!

Särskilt för humöret! Blå himmel, ordentligt med sol lättar verkligen upp sinnet! Mår mycket, mycket bättre! Vet att jag är en sucker som sitter inne, men snart skall vi i väg till en pub och bänka oss inför matchen i kväll. Känns skönt att fokusera på något annat, skrika rösten ur mig och bara vara glad!


Dagens låt...

...är It's oh so quiet med Björk.

För det är det.


Torsdagens låt...

...var You were always on my mind med Elvis.


Begravningar är farliga!

...speciellt när det är en fruktansvärt sorglig (för jag tror att man kan se dem som mer eller mindre sorgliga, beroende på vem det är som begravs) och man inte vet vad man skall säga för att om möjligt kunna beklaga sorgen. Vad säger man? Finns det något man kan säga? Och hur skall man kontrollera sina känslor? Borde man överhuvudtaget kontrollera sina känslor? Inte ens på begravningar? Frågorna är många...

Jag beklagade sorgen, åt min smörgåstårta, funderade över hur tillfälligt livet egentligen är, pratade med en hel del människor som jag tycker mycket om och som jag träffar alldeles för sällan. Sedan klev jag ut i solen och begav mig hem igen.

I dag ringde min kusin och berättade att en av hennes gamla klasskompisar hade dött av en brusten blodåder i hjärnan. Pang bom. Inte ens tjugofem år gammal. Jag tror att jag mår lite illa. Allt är så tillfälligt...

Snart skall jag få sitta hemma hos mina föräldrar och klappa min katt och njuta av livet. När jag har klarat av alla rester som jag har av den här terminen, då är jag ledig på riktigt. Men jag skall klappa katten i solen en bra stund innan dess, så att jag kommer ihåg att även mitt liv är tillfälligt och att jag borde vara snällare mot dem jag älskar och som älskar mig, för det är jag inte alltid.

Måste tänka lite på annat, för det här kan jag inte tänka på alltför länge till. Då gräver jag mitt eget lilla svarta hål.

Onsdagens låt!

...är Super Deluxe med What's Up With Me?


Bloggtoppen.se

Surt!

Hämtade ut min hemtenta i dag, den som jag har väntat på i evighet (känns det som i alla fall) och som jag av någon anledning blev underkänd på. Vilket förvånade mig ordentligt faktiskt. Okej, kanske inte den bästa som jag skrivit i mitt liv, men ändå helt okej.
När jag hämtade ut den så förstod jag varför jag inte hade blivit godkänd - läraren hade strukit under de begrepp som hon tydligen tyckte var de viktiga, och det var enbart dem som man hade fått poäng för. Inte konstigt att det gick pissigt för mig - jag hade ju försökt mig på att föra en argumentation genom frågorna, inte rapa upp innehållet i böckerna. Jävla skit!
Tjuvkikade (ja, jag vet att man inte får...men jag var så förvånad över att det inte hade gått bättre för mig...) på en av den andra hemtentorna, som tydligen hade fått VG. Läste den inte, men såg ju hur strukturen såg ut. I punktform vara alla fakta presenterade. Om det var så läraren ville ha det, inte konstigt att jag inte blev godkänd.... Mer Jävla Skit.
Menmen, det vet jag ju sedan tidigare, att så mycket beror på hur man läser läraren och hur bra man är på att avgöra vad den vill ha. Bevisligen så misslyckades jag totalt den här gången...Tisdagens låt!

...You were meant for me med Jewel.

Hur firar man Nationaldag?

Kom faktiskt på att jag inte riktigt vet hur det borde firas, utan jag är fortfarande fast i frågan OM den borde firas överhuvudtaget... Förmodligen beror det på att ingen i min närhet någonsin har uppmärksammat Nationaldagen, utom möjligtvis någon gång i skolan, på låg- eller mellanstadiet. Och den röda dagen togs ju från Pingsthelgen, och den har i alla fall inte jag firat tidigare. Så jag vet inte riktigt hur man 'borde' göra.

I Norge och USA så firas det ju med fyrverkerier och dylikt. Rejält, med andra ord. Det skulle onekligen kännas lite falskt om de traditionerna hux flux importerades hit. Men något kankse man borde hitta på...? Eller så skall jag göra tradition av det som jag gör i dag - städar och tvättar. De behövdes verkligen och det kanske jag borde traditionalisera...?Måndagens låt!

...Du måste finnas med Helen Sjöholm.

00:06

Då har nyversionen av Omen premiär. 06-06-06 klockan 00:06. Om de hade velat vara helt konsekventa så skulle de väl ha valt 06:06 där också, men det kanske är svårt att få folk att gå på bio på den tiden på dygnet...? Skulle i alla fall vara kul att se den...!


Pärlsmycken!

Bestämde mig för att min mamma skulle få en riktigt fin Morsdagpresent, eftersom vi inte träffades på Mors Dag. Gled in i en nyöppnad butik som säljer pärlor och saker som behövs för att tillverka smycken och hittade riktigt fina saker. Så fina att det blev såpass dyrt att jag inte riktigt känner att jag har råd att klippa mig. Så min mamma kommer att få sjukt snygga smycken (skulle bra gärna vilja behålla dem - så snygga är de, men jag kan ju göra egna till mig själv!) och jag kommer att få fortsätta att se ut som en apa i håret. Får väl skarva till det värsta själv, alternativt be en kompis hjälpa mig med det... Men det är det värt, hoppas bara att hon blir glad när hon får dem!Det börjar ordna upp sig!

Visserligen så har jag inte fått alla betyg ännu, har inte samlat ihop mig och börjat hobba, men i dag var min sista dag med obligatoriska moment och stenar har fallit från mina axlar. Tonvis med stenar. Visst, jag har förmodligen en massa kompleteringar att fixa, en massa saker att ordna innan jag är ledig på 'riktigt'. Men just nu är jag nästan det, i alla fall för en liten stund...och det är alldeles alldeles underbart! Men det kommer nog tyvärr ta ett tag innan jag kommer att kunna slappna av helt...kanske till och med väldigt lång tid, men ändå... FRI för en liten stund!


Söndagens låt!

...är Öppna din dörr med Tommy Nilsson.

Jag hade rätt!

Jag fick en väldigt bra start på en väldigt bra dag! Visserligen lite trött på eftermiddagen, men det kan lika gärna ha berott på vinet som jag drack under picknicken som jag tillbringade den tidiga eftermiddagen på! Varmt och skönt i solen, med god mat, vin och trevliga vänner. Har varit på en äkta Söndagsutflykt, ni vet, åkt i väg till ett trevligt, närliggande resmål. Njutit av utsikt och sevärdheter. Känt mig som en ledig människa! Så skönt och jag känner mig som en ny människa! Känner verkligen igen den bild av Fritiden och Söndagsutflykterna som visades upp för/genom Det Svenska Folkhemmet på 50-talet. Gud, jag kommer att bli en Folkhems-replika....


Synd bara att jag under hela dagen har förskjutit allt som jag måste plugga tills i morgon. Jäkla skit, blir nog tvunden att sitta uppe ett tag till...men det var det bara sååå värt!

En bättre människa!

...det är i alla fall så jag känner mig! Har äntligen kommit i gång och springa efter uppehållet under den mest pressade pluggperioden! Känner mig som en bättre människa! Klarblå himmel, sol och framtvingad morgonpigghet! Och det var inte alls lika jobbigt som jag hade tänkt mig! Trodde att jag skulle falla död ner, men icke...! Hoppas att resten av dagen blir lika bra nu när starten blev så lyckad!Gårdagens låt var...

...Kalla Nätter med Jessica Andersson.


Bara för att jag fryser som fasiken just nu!


X-Men!

Varit på bio i dag och sett X-Men The Last Stand.
Jag är en sucker för X-Men och jag tyckte att den var kanon! Bättre än förra, till och med, och den var jag riktigt förtjust i. Den gjorde mig bara så otroligt glad och dessutom bitvis väldigt ledsen.

Av olika anledningar så kan jag bli otroligt emotionell när jag ser på TV eller film. Det svider i ögonen när nyheterna visas, när vissa Reality Shows visas och väldigt ofta när jag tittar på film. Och det kan var väldigt olika vad det är som berör.  Jag grät hysteriskt när jag såg The Magdalen Sisters, grät lungt och behärskat framför Cyrano de Bergerac, men fick enbart ont i magen av Boys Don't Cry. Smetiga filmer lämnar mig ibland helt oberörd, men ibland kan de få oanade konsekvenser. Oftast kan oväntade scener i oväntade filmer ställa till en jäklans massa trubbel. En tjej som gråter till T2, vem undrar inte lite...

X-Men fick mig att gråta. Jag skyller lite på att jag lider lite av post-stress. Eller fortfarande pågående stress, kan man väl säga - inget funkar riktigt som det skall med studierna just nu, känns det som i alla fall... Fast egentligen så är det ju bara så att jag är väldigt emotionell. I alla fall ibland. Har varit på flera begravningar utan att fälla en tår, men gråtit hulkande framför någon halvtaskig film frampå småtimmarna. Det ena tar väl ut det andra, kan jag tänka mig...

Så under några scener så svämmade det över. Vid flera tillfällen. Så jävla fel saker och ting kan bli ibland... Så jävla orättvist! ...och den var maffig, oerhört maffig! Och slutscenen (jag tänker inte avslöja något, det finns väl en jäklans massa människor som inte har hunnit se den ännu), den sista, sista, sista scenen! Jag bara jublade! Det är preciiis så det skall sluta...!!


Dagens låt är...

...är självklart fortfarande Boten Anna.
För att den fick mig på ett sådant underbart humör!

...och för att det är sol ute, för att jag har sovit fram till tolv, för att jag har senaste numret av Diego, DV, Populärhistoria och ElfQuest att se fram emot, för att jag skall ut och äta middag på en trevlig resturang med kompisar i kväll och självklart för att terminen slutar snart!

Det är mycket att själpa över på en enda liten låt, men jag är ju också lite emotionell efter att ha blivit mosad av min lärare i går.Det är redan ljust ute!

...det är inte alls länge sedan det tog långt in på morgontimmarna innan det blev ljust - nu är det redan lust ute och rosa strimmor ute. Hur många morgonar har jag suttit här och sett solen gå upp? I ångest, panik och  illamående? Jag vill nog inte ens veta! I alla fall inte ännu!
Men skit i det... Det håller på att bli sommar! I alla fall enligt almenacka - och enligt de feta rubrikerna som kvällspressen har så lovar SMHI fiiint och soligt väder i juni! Rent statistiskt är det typ omöjligt, men så länge det finns liv så finns det hopp!

Gud, sommar, jag förtjänar det verkligen!

Bloggtoppen!

Bloggtoppen.se

Boten Anna!

Dagens låt är definitivt Basshunters Boten Anna!


...för att min bästa kompis tog tag i mig, vi grillade, drack en försvarlig mängd vin, kollade Sex and the City, pratade, skrattade och drog runt i hennes sovrum till Boten Anna och väckte förmodligen hennes grannar! ...som skall upp tidigt i morgon... Men hon tyckte att det var värt det, för när vi gjort allt det här, då hade jag glömt varför jag var så ledsen, allt kändes jäkligt bra och jag var pepp igen. Hon är värd sin vikt i GULD!Gårdagens låt var...

...Nocturne med Secret Garden.

En jävla dag!

Jag har lyckats bli både idiot- och inkompetensförklarad, haft ett storgräl med min mor, avbokat en Londonresa samt hittat Drömhästen via en annons på internet (som jag absolut inte har råd med...)! På en helt vanlig torsdag! Mer än vad jag brukar lyckas med... Så förutom att jag har tappat tids- och dygnsuppfattningen, är jag dessutom dum i huvudet.

Gud, jag behöver en tjejkväll, god mat, en kul film och ett rejält glas vin... Tur att min bästa kompis bor precis i närheten! ...och är ledig i kväll!!RSS 2.0