Dags att sova!

Gud, jag måste ju upp och skriva hemtenta i morgon! Har haft jättekul ute, men jag drack inte speciellt mycket och är nykter nu när jag går och lägger mig, vilket känns väldigt skönt. En av tjejerna som var med blev rätt så full, hon drack bara något glas vin mer än mig, och hon var förvånad över att jag inte blev full. 'Men jag dricker alkohol mycket oftare än vad du gör' sa jag till henne och det höll hon ju med om. Jag hade dock inte lust att upplysa henne om att jag satte i min en halv bag-in-box i gårkväll, det skulle liksom inte göra bilden av min person speciellt ljusare. Så jag knep. I bland är jag smart, även om jag måste tillägga att det faktiskt inte är så speciellt ofta....

Natti natt, världen!Pizzalycka!

Ja, den där pizzan gjorde mig till en mycket lyckligare människa. Såå mycket lyckligare! Nu skall jag bara sova en stund, så kommer lyckan att vara fullständig!


Bakfull...

Vaknade i morse, förvånansvärt pigg och alert. Gjorde mig i ordning, cyklade till frukostmötet, åt frukost och diskuterade. Tog sedan en fika med några kursare. Började få huvudvärk vid tolvtiden. Gick en sväng på stan, cyklade hem och anlände hem för ca tjugo minuter sedan. För tio minuter sedan svalde jag en Alvedon för att lindra huvudvärken (ja, jag vet att man kan få leverskador...). Drack lite vatten. Hade sedan en diskussion med den Stora PorslinsGuden Ulrik. Min fika kom upp. På något konstigt sätt också, eftersom jag har jävligt ont i strupen. Men det är nästan bra - det tar bort fokusen från huvudvärken.....

Funderar nu intensivt på att gå och köpa pizza, jag tror att det skulle göra mig till en lyckligare människa just nu. *ringer och beställer* Definitivt en lyckligare människa!

Och jag har bokat in mig till att gå ut i kväll - och just nu känner jag bara för att äta min pizza och sedan krypa ner under täcket och stanna där. Inte gå ut alls mer i dag - förutom för att hämta min pizza.... Inte ut och festa! Vill inte! Vill visserligen inte skriva hemtenta heller, men....

Nu skall jag kila och hämta min pizza och hoppas intensivt att den kommer att göra mig till en lyckligare människa. Sedan skall jag fundera lite över mina alkoholvanor. Och eventuellt anordna ett Benjamin Bratt-race i kväll istället för att supa....


Torsdagsfull på bag-in-box!

Skulle dricka lite vin ihop med en väninna. Nu, när vi är färdiga, så kom vi fram till att vi delat på en bag-in-box rakt av. Det är 3 liter i en bag-in-box.... Det känns inte helt bekvämt, att vi utan problem drukit en bag-in-box en vanlig torsdagskväll. Det är ganska så mycket. Faktiskt.

Jag undrar verkligen hur jag kommer att må i morgon bitti, då halva den där bag-in-boxen kommer att träffa mig med full kraft i huvudet.... Tur att jag bara skall cykla i morgon! Visserligen ta emot en hemtenta och diskutera samt skriva den,men samtidigt...jag brukar ha full panik när jag får hemtentor. Från och med ett par dagar innan den lämnas ut till samma dag som den skall lämnas in - den här gången kommer jag inte orka ha panik specielt länge, det kanske kommer att göra att jag får ett bättre resultat än vanligt, vad vet jag?! *dricker Resorb för att shapa upp till pluggmötet i morgonbitti*

Måste erkänna att ajg gav upp lite sen den där helt katastrofala redovisningen i dag - varför sörja, lika bra att supa till det på en gång...?! Inte sant..?

Blackout!

Jaha, det var det seminariet. Jag får väl säga till mitt försvar att det kunde varit värre. Fast inte mycket värre, helt ärligt.... Jag och min seminariepartner inledde hela seminariet med vår presentation. Jag inledde vår presentation. Jag drabbades av något som jag hittils varit förskonad från - jag fick en blackout!

Rodnade, skakade, stammade och tappade bort mig. Tappade bort mig såpass mycket i texten att jag upprepade samma ord inst fem gånger, kanske till och med tio, jag minns inte, det är liksom en mörk fläck i mitt minne just där. En av examinatorerna satt snett framför mig och hon nickade uppmuntrande hela tiden, vilket kändes rätt skönt - hade hon bara stirrat iskallt på mig så som en del lärare gör, då hade jag nog inte kommit längre alls. Stannat kvar på samma ord och upprepat det tills någon hade gett mig en örfil. Hade något frågat mig just då var vi hade skrivit PM om så hade jag förmodligen inte kunnat svara på det. Hade nog inte ens kunnat dra mig till minnes att vi skrivit ett PM. Jag vill sjunka genom jorden och stanna där! Och Aldrig komma tillbaka!

Sedan släppte det långsamt, för att sedan släppa fortare och fortare. Sedan släppt det nästan helt. Och då gick det fort! Sedan, när det blev dags för diskussioner så var det inga problem alls längre, jag hade massor av inlägg i alla diskussionerna som hölls. Men jag kände ändå att jag hade gjort bort mig en hel del. Kände mig dum och dåligt påläst, vilket kändes ännu konstigare - för just det stycke som jag skulle redovisa hade jag ju läst på som fasiken!

Usch, det var verkligen otäckt! Blä, jag kommer att vara sjukt nervös inför nästa presentation....Nu gäller det!

Nu gäller det att både PM, röst och nerver håller under seminariet. Att jag inte blir så nervös att jag tappar konceptet, det är dags att hålla sig själv i kragen! Jag brukar försöka tänka att det kan ju inte mer än gå åt helvete, vilket ju i sig är sant, men frågan är vilka konsekvenser det för med sig!Nattinatt!

I dag har jag i alla fall varit lite duktig, har varit på gymmet samt suttit hela dagen och skrivit PM! Det blev färdigt och hyffsat bra. Det jag inte har varit bra på är mathållningen i dag - åt äppelpaj till middag! Inte så bra, kanske, men jag blev bjuden och den var hembakt...! Kan man motstå något sådant? Inte jag i alla fall! Kanske inte bra, men det får inte bli någon vana!

Nu är det dags att glida i säng, skall upp tidigt i morgon och gå på otäckt seminarium! PMet behöver jag i alla fall inte skämmas alltför mycket över, nu gäller det bara att överleva presentationen!Dimma!

Nu märks det verkligen att det är höst - när jag vaknade i morse så var hela världen insvept i en tjock, fuktig dimma som dränkte allt. Jag såg inte ens huset tvärs över gatan och det står inte speciellt långt bort! Men nu har det ordnat upp sig lite, ser i alla fall den närmaste omgivningan, vilket ju är trevligt! Fast det är klart, huset mitt emot är inte så jäklans snyggt att titta på, det kanske till och med var en förbättring att slippa se skiten...?


En parantes () om mediahoror

Allt fler författare går ut med uttalanden i stil med att alla vill vara författare och kallar sig författare för minsta lilla och utnyttjar den status som det medför, samt har noll koll på att det faktiskt är jääävligt jobbigt att skriva böcker! Så jääävla jobbigt att de tänker sluta kalla sig författare, sluta skriva böcker, för att de inte okar med hur jobbigt det är, altenativt inte vill bli sammankopplade med alla dem som bara utnyttjar titeln.

Jag har också närt författardrömmar (och när fortfarande, tillsammans med ca var tionde svensk!) och jag kan tycka att man inte blir en etablerad författare bara för att man utgivit en bok eller så. Jag kan förstå att det stör folk när det tycker att 'deras' yrkeskår blir skymfad, men vem avgör egentligen vem som är 'författare' och vem som inte är det? Svenska Akademin? Antalet sålda exemplar? Eller borde man ha en nedre gräns för hur många böcker man måste ha publicerat för att få kalla sig författare? Och vem skall bestämma den?

Men vad skall alla dessa författare som i ilskan avsäger sig titeln 'författare' kalla sig? Meidahoror? Är det inte det det kallas när man bara vill vara i mediernas rampljus hela tiden? Och egentligen inte gör något för att få vara där? Eller låter 'skribent' lite mer rumsrent? Mediahora tycker jag låter bra. Får jag någonsinn en enda bok publicerad, då skall jag fanimej trycka 'Mediahora' som titel.


Flasha brösten!

När jag var i Köpenhamn för en massa år sedan så hade jag och en tjejkompis en argumentation om vakterna på Amalienborg. Skulle de reagera om jag slet upp blusen och visade brösten? eller, det var rättare sagt jag som filosoferade om det, hon tittade mest förfärad på mig och mummlade 'du får inte!'. Alltså, jag hade inte tänkt göra det, men tanken kittlar fortfarande lite. Vad skulle de egentligen göra? Gripa mig för förargelseväckande beteende?

Nu när vi åker till London över Nyår, jag och pojkvännen, så finns det ju ytterligare ett kungligt slott med en massa vakter som är kända för sina stenansikten. Undrar vad de skulle skulle göra om jag flashade brösten? Förmodligen gripa mig för förargelseväckande beteende... Dessutom så är det ju dec/jan då, det skulle bli apigt kallt att göra det då. Och pojkvännen skulle nog inte heller gilla det. Faktiskt inte alls, tror jag... Kanske inte heller jag själv, men det är något att fundera över...

För övrigt så såg min kompis ett inslag på brittisk TV om en bar som tidigare hade haft en massa problem men slagsmål och fylla. Sedan snyggade de upp baren och anställde tjejer som serverade toppless - den som bråkade eller tafsade åkte ut. Alla satt blick stilla och stirrade. Ingen hade lust att bråka längre. Effektivt sätt. Men vem i helvete vill jobba toppless?! Ständigt vara uttittad?!  Var är det för fel på det old fashion way - stora vakter och se till att servera mindre sprit? Jag skulle föredra att äga en bar som körde på det konceptet istället....George Michael!

George Michael kommer till Sverige!! Spelar i globen 22/10, om jag inte fattade allt fel. Jag har älskat honom sen jag var typ tretton! Åh, det skulle vara så jäklans kul att se honom! Jag älskar hans musik och tycker fortfarande att han är stilig som fan(jo, jag vet att han är gay, men det skiter jag i, det är ju inte så att jag tänker gå fram och trycka brösten i ansiktet på honom, bara sitta på en rad och njuta i lugn och ro!)! Det är den perfekta kombinationen - snygg, sexig och bra musik! Gud, vem skall jag övertala och locka med mig?!

Transamerica!

Har varit hemma hos en kompis i kväll (ja, jag vet, jag borde ha pluggat, så det blir till att ställa klockan i morgonbitti!) och kollat på film. Vi har en liten filmklubb ihop - hittills har vi bara sett The Magdalen sisters, Howard's End och så Transamerica, som vi såg i dag.

Jag hade hört innan att Felicity Huffman, som spelar huvudrollen, har Oscar-kvalité (hon blev ju nominerad, för fasiken!) så jag hade höga förväntningar. Men samtidigt så tänkte jag på att amerikanska filmer oftast brukar göra allvarliga ämnen till...amerikanska....mjukisvarianter. Även om det finns undantag.

Det var bra. Väldigt bra! En sådan film som jag har svårt att sitta stilla under, för jag bara väntar på att allt bara skall gå åt helvete, det kommer spänningar under hela filmen som bara pekar åt det hållet. Och visst gjorde det det. Gick åt helvete, alltså, för huvudkaraktärerna. Jag hade bara lust att skrika 'gör INTE så!' och 'men SÄG det nu'. Alla underströmmar gick i precis fel riktningar. Och det sved i hjärtat ibland.

Och jag var imponerad av att den var amerikansk - för den var så öppenhjärtlig för att vara amerikansk och desstuom relativt stor. Att den faktiskt ens behandlar ett ämne som transsexualitet är förvånande med tanke på att den är amerikansk. Vanligtvis så brukar de transsexuella vara förskjutna till roller som prostituerade eller dylikt (i varje fall tragiska karaktärer) och helst i bakgrunden i amerikanska filmer. Men det låg en del amerikanskt glitter över den, även om det inte alls var lika mycket som jag hade trott från början. Men det var inte alltför störande. Jag tyckte att det gav en nära bild av all problematik som transsexuella människor har i sin vardag (samhälle, familj, fördommar, etc.) och jag kände ibland att det bara gjorde ont - med tanke på att den problematiken är just vardag. Men jag undrar vad en transsexuell person tycker, ger den en realistisk bild av vardagen? Det skuell verkligen vara intressant att få veta!

Samtidigt, om man jämför med Pedro Almodóvars filmer, som ofta tar upp transsexualitet, så tycker jag att den kanske var lite...blek. För de brukar vara så känslofyllda och färgstarka att man tappar andan. Men jag är inte helt säker, jag måste nog tänka lite mer. Men bra var den. Tummen upp!


Oprah for President!

Ett av Oprahs fans har tydligen lanserat en kampanj på sin hyllningssida till henne - för att få henne vald till president 2008. Jag håller fullständigt med, hon skulle bli perfekt som president! Hon driver ett program som baserat på en humanistisk ideologi (visserligen en väl amerikaniserad sådan, men ändå), hon visar inslag från hela världen som ofta belyser problematik i just de regionerna, hon har fått en stor del av de amerikanska hemmafruarna att bilda sig (utan att de ens vet om det) genom sin bokklubb och hon är en förebild för många, inte minst kvinnor i USA.

Dessutom så är hon en av de mäktigaste mediala personligheterna i USA samt tjänar grova pengar på sin humanism. I det här läget är det faktiskt bra - hon skulle utan vidare kunna bekosta sin valkampanj utan att sälja sig till olje- och tobaksbolagen. Det är mer än vad många av de vanliga kandidaterna kan! De måste sälja sig dyrt och offra allt från miljö- till hälsopolitik. Det skulle Oprah slippa och på så sätt vinna i längden! Men hennes största chans till seger är ändå det att en stor del av dem som inte är politiskt intreserade (vilket är ganska många, med tanke på att nästan 50% i uSA inte röstar) vet vem hon är och respekterar henne, vilket gör att hon skulle kunna få dem till valbåsen!

Se där, helt perfekt! Humanistisk, medveten om de problem som finns både i världen och i det egna landet! Dessutom så skulle hon bli den fösta amerikanska president som är afroamerikan och kvinna! Jag tror att det skulle bli en bättre balans i den amerikanska politiken - jag är så jämrans trött på alla 55+, vita, kristna, popösa män som är födda med silversked i munnen som glider runt och tror att de vet bäst.

Synd bara att Oprah själv inte vill. Hon har till och med skickat sina advokater på sitt fan och beordrat honom att sluta upp med sin kampanj. Tydligen så håller hon inte med mig.


Dagens låt är...

...Rihanna med Unfaithful. Älskar hennes röst, jag får rysningar av den!


Bloggtoppen.se

Just nu läser jag...

...Vagabonds guidebok till London av Johan Tell. Måste ju förbereda mig inför Nyårsresan! Dessutom så längtar jag bort sjukt mycket! Sen var det ju nästan tio år sedan jag var i London sist.

Jag gillar verkligen Tells sätt att uttrycka sig, att betrakta sin omgivning och lägga märke till de små detaljerna. Han och Mikael Persson, också från Vagabond, är verkligen strålande! Även om jag gärna kompletterar med Lonely Planet om jag skall ut på längre resor (de brukar rymma mer fakta, kartor och siffror...) så har alltid Tell och Persson en betydligt mer personlig stil, som väcker intresse på ett annat sätt.Behov av My Little Pony-trygghet!

I dag känner jag mig både lite rastlös och lite ur balans. Vet inte riktigt varför, kan inte exakt sätta fingret på vad det är (kan det vara det att boken som jag uppslukades av tog slut i går? brukar känna mig lite villrådig innan jag hittar en ny som tar all min tid, men jag har inte tid med det just nu - seminarieuppgifter hopas och tentan närmar sig...).

Känner mig helt knäpp, men jag längtar efter mina My Little Ponies. Eller, inte dem i sig, utan den oerhörda trygghetsperiod som jag förknippar dem med. Mina föräldrar kommer att tro att jag blivit tokig om jag går upp på vinden och letar rätt på dem nästa gång jag är hemma. Men jag funderar ändå mer och mer på att göra det. Bara för att kunna kolla om jag kommer att få tillbaka det där inre lugnet om jag håller i dem. För jag måste få lite lugn och ro om det skall bli några uppsatser eller någon examen. Annars kommer hela alltet bara braka åt helvete.Sprungit!

Är såå nöjd med mig själv - var uppe nästan okristligt tidigt och var ute och sprang! Tjo-ho! Jag måste komma ihåg den här känslan! Svettig som en gnu, och det är underbart! Mot duschen!Måndagsvin!

Nu struntar jag i att det är måndag, drar till en kompis och dricker vin! ...men det får inte bli för sent, har lovat att jogga tidigt i morgonbitti tillsammans med en annan kompis, och har jag lovat så har jag!Plugga?

Jag är ju i princip apatisk. Det komemr att behövas ett under för att jag skall kunna släpa mig igen den här teminen helskinnad. Ett jävla mirakel! Och fort skall det gå!Pengar, pengar, pengar!

Jag har högflygande planer inför hösten. Massor av resor är inräknade i det. Massor av skoj. Det enda jag oroar mig för (föutom mina studier) är hur mina pengar skall räcka. Nu i september har jag shoppat loss ordentligt och då har det gått pengar, naturligtvis. Jag är visserligen väldigt nöjd med det jag har fått för det och jag ångrar det inte, men nu måste jag börja dra åt svångremmen. Om alla planer skall fungera tillfredsställande! Och det måste de! Vad det nu än är som jag måste dra in på...

Care for some noodles, Lilla spöket?


Bokmässan-kändisar

Spottade bland annat;

- Björn Hellberg
- Unni Drougge
- Annika Lantz
- Amelia Adamo
- Linda Rosing
- Mark Levengood
- Liza Marklund
- Jan Guillou
- Johan Ajvide Lindqvist
- Martin Kellerman

...och någon mer, som jag faktiskt inte kan minnas just nu....


Hemkommen från Bokmässan!

Precis hemkommen från Bokmässan! Med en packning som fick mig att knäa (jag packade lätt på vägen ner) och betydligt fattigare än innan har jag precis kommit innanför dörren! Jag har haft en super-duperhelg i Göteborg och har njutit som fasiken! Jag har kommit fram till att det var kärlek vid första ögonkastet när jag klev in genom entrén i går morse! Sååå underbart! Så njutbart! Och njöt gjorde jag, under vartenda steg! Tappade nästan inte fattningen en enda gång. Jag överlevde hysterin på adlibris, de religiösa knäppskallarna i montern bakom Livets Ord och euforin när jag hittade just de böcker jag letade efter. Jag överlevde dessutom den extrema överbelastningen på tåget upp och ner, ömmande fötter och ett par flaskor vin tillsammans med en god vän - efteråt, när vi firade skörden från mässan. 13 böcker var, blev det! Sååå nöjd, även fast jag erkänner att jag lungt kunde ha köpt dubbelt så många!

Enda gången jag tappade humöret var när min väninna rodnande berättade att en kvinna som trängt sig före i en kö hade frågat henne när det var dags att föda. Min väninna är inte gravid, bara lite rund om magen! dp fick jag en intensiv lust att söka upp en fräcka kärringen och smäcka min bokkasse i bakhuvudet på henne! För så säger man fanimej inte! Men hon försvann och det var nog tur, för arg var jag!

Det enda som jag möjligtvis skulle vilja ändra på är två saker - mer tid och pengar! Nej, tre! Mer tid, pengar, samt en villig bärare!! Det här blir prio ett inför nästa års upplaga!

Mot bokmässan!

I dag bär det av mot Göteborg och Bokmässan!! Väskan är packad och huvudet är sprängfyllt av förväntan! Det här skall bli så jäklans kul! Det enda stressmomentet är att mitt schema ändrades i sista minuten, så jag kommer att behöva gå tidigare från lektionen och nästan springa till stationen, men det är det värt! Tänker gå en bra stund tidigare, bara för att säkerställa att jag inte missar tåget!Det snöar!

Fy fasiken, läser på AF att det har snöat i dag i Gällivare! Visserligen är det väldigt långt härifrån, men ändå... SNÖ! Det är ju bara september....*brrr*Kaniner på Max!

Efter att ha druckit ett antal öl i sällskap av en av mina bästa vänner, så bestämde vi oss för att dra till Max och äta lite innan det var dags att sova. Frächt och tomt på Max, väldigt trevligt! Vad som däremot inte var så trevligt var den kraftigt berusade mannen som kom in på Max. Han hade jacka, men var helt bar under. Han hade tetra Castilliero Gredos i ena handen och i andra - en kanin! En livs levande kanin i rosa koppel instoppad under jackan!!

Det stackars kaninen hade en bit gurka med sig i jackan, som den fulla mnnen tappade två gånger unde två tre minutrarna som han var framme och försökte presentera sin kanin för mig och min kompis. Sedan gick han. Jag kunde inte låta bli att tänka på att det där kanske var hans hans kanin, som han tänkte ta ut och valla mitt i natten... Och på att det onekligen var ganska så synd om kaninen, som borde ligga hemma och sova i lugn och ro, inte hänga på Max med en packad snubbe om försökte mata den med vin (för det gjorde han - och ropade att kaninen var en riktig suput...).

Skiter i allt men det skiter jag i!

Nu skiter jag i allt och går och dricker öl med en polare!
Fasiken vad skönt!
Skiter i veck, godis och PM!kanintevillinteorkarinte

Känner at det gamla kanintevillinteorkarinte-syndromet är på väg in. Allt jag vill är att ligga i min säng, äta godis och läsa!! Och definitivt inte kurslitteratur! Blää!


...desstuom börjar denna mentalitet ge otrevliga biverkningen på bland annat min mage. Det är veck på den! BORT, fördömda veck!!


Flagar

De ställen på mina kinder som reagerade extra mycket under allergichocken jag fick av Lancome-ansiktsvattnet har lugnat sig - blåsorna har försvunnit. Det är bra. det rom är mindre bra är att partierna har torkat ihop istället, och bildad snustorra områden som flagar. Känns helt 'knövlig' över kinden. som om jag bränt mig ordentligt i solen. Brände mig i solen på Hultsfredsfestivalen en gång för flera år sedan. Skinnet på näsan blev stenhård och knövlig och gick efter ett tag att dra av i stora partier.... Så illa är det absolut inte nu, men det är i alla fall min fasa...att huden på kinderna skall bli som ett hårt skal!


Upphittat i städningen!

Så mycket man hittar när man städar. Till och med när man städar Mp3-mappar. Jag har massor av musik undanstoppad, som jag hade glömt att jag hade! Det var evigheter sen jag lyssnade på exempelvis Manu Chao, bob hund eller En Vouge.... Kanske borde ge mig på strumplådan sedan? Bara för att se vad jag hittar...


Bloggtoppen.se

Mp3-städning!

Egentligen skall jag läsa en PM som jag skall opponera på i morgon, men...istället har jag städat bland min musik och spelningslistor. Nu kommer det ta ett tag igen innan jag hittar något, men nu ligger det i alla fall i en någorlunda logisk ordning, så om jag bara kommer ihåg att tänka logiskt så kommer jag att hitta allt! Synd bara att jag har så svårt att tänka logiskt, det är en av mina stora svårigheter....Dåliga nyheter!

Sverigedemokraterna har rätt till statligt partistöd. X antal miljoner kommer att glida ner i deras fickor, vilket komemr att ge dem möjlighet att bedriva ännu mer kampanjer inför nästa val. Nu blev jag både mörkrädd och fick ont i magen....Book-o-holic!

Jag är ju helt knäpp på att köpa böcker. Visserligen vet jag om det, men det är ändå en last som jag faktiskt inte tycker är så himla farlig. Min pojkvän börjar däremot gruva sig för att hjälpa mig att flytta - han säger att han kommer att bryta ryggen flera gånger om. Vilket faktiskt kan vara fullt möjligt när man har så mycket böcker som jag har. Men jag älskar dem och ordspråket 'Ett hem utan böcker är som ett hus utan fönster' passar mig som handen i handsken, jag skulle vara naken i ett hem utan böcker. Fullständigt naken!

Så i dag när jag cyklade förbi en loppmarknad som skyltade med 'Pocket 5:-', så var det en naturlig drift som fick mig att stanna! Och som fick mig att leta! ...och som fick mig att köpa fem böcker, som nu ligger i min 'Olästa böcker'-hög. Det är nästan nio travar där just nu. Men jag kunde bara inte låta bli! Det gick bara inte...

Undra om det finns stödgrupper för Anonyma Bokshoppare?


Tidig morgon?!

Jag hade lovat mig själv att ta mig i kragen, skapa en trevlig trend med att gå upp tidigt om morgonen, få tid att äta och motionera i lugn och ro. Få en bra dygnsrytm och komma i gång med träningen. Inte sitta om bli ännu rundare om magen. I dag sov jag till nio! Varför är jag så dålig på att följa löften till mig själv?!Just nu läser jag...

...Drömmar vid havet av Björn Larsson.Bokmässan i Göteborg!

Jag har velat åka dit sen jag gick på gymnasiet, men av olika anlednignar så har det inte blivit av. Men nu jävlar! På fredag åker jag ner och jag har riktigt höga förväntningar. Har precis lokaliserat utställarlistan och seminarieschemat. Yeee-ha! Ska ladda VISA-kortet och åka ner med nästan tom väska! Gud, så spännande!Militärkupp i Bangkok!

Bangkok, som jag längtade till under stor del av slutet av sommaren till, har drabbats av en militärkupp! Känns onekligen lite otäckt, faktiskt. Fast kanske inte oväntat, efter 17st sedan 1930talet. Jag som betraktar Bangkok som en av de lugnaste och mest behagliga storstäder som jag varit i! Okej, Singapore var onekligen lugnare, men det är ju en militärstat!

Rapporterna som jag läst säger att det är lungt i staden, men att befolkningen är orolig. Sist det var kupp gick militären till attack mot demonstranter, inte konstigt att befolkningen är livrädda! Tänk om jag hade gjort slag i min längtan att bara ta en sistaminutenbiljett och bara dra ner och njuta av livet. Tanken har slagit mig vid flera tillfällen! Bara glida runt Khao San Road, ta sig ner till Kho Tao eller dylikt trevlligt ställe.... Skita i allt, visserligen, men tanken har legat i bakhuvudet.

Skall se till att läsa de kommande rapporterna noga, jag är mycket nyfiken p[ utvecklingen! Och jag hoppas f;r Guds skull att den blir oblodig!

Otäcka Sverigedemokrater!

Det mest obehagliga med valet är att det gått framåt för Sverigedemokraterna. Jag är väldigt gald att de inte lyckades ta sig in riksdagen, men ändå. De är ju så stora i Skåne så att man blir mörkrädd!  Speciellt i Landskrona. Det känns som om man måste börja ta dem på allvar och pressa fram en debatt, så att det blir lättare att bemöta deras argument. Annars kan det faktiskt bli otäckt.


List-o-mania!

Det märks att terminen ahr dragit i gång igen - och att jag börjar komma upp i varv igen. Ett tydligt tecken på det att jag skriver listor. Listor över i princip allt. Vad jag skall handla till middag, vad jag skall shoppa på stan, i vilken ordning jag bör läsa kurslitteraturen för bästa reslutat, människor som jag behöver ringa, budget, önskelistor... Överallt i mina anteckningsböcker i marginalerna finns det listor! Listor över allt jag måste komma ihåg! Över mail jag måste skicka, saker som måste kollas, presenter som måste köpas...!! Överallt!

Jag funkar nämligen så att om något snurrar i mitt huvud, böcker, musik, film - så måste jag skriva ner det innan jag helt kan fokusera på något annat. Bara för att då vet jag att jag förmodligen inte kommer att glömma bort det - jag har ju skrivit ner det! Så överallt har jag små listor, som jag kollar och kryssar över i tills jag ahr fixat det som stod där. Går man igenom mina anteckningsblock så kan man hitta många roliga episoder i mitt liv. Som planering av olika resor, när jag läste mycket av en särskild författare, eller när jag har haft matnoja på något. Typ vill bara ha mozzarella och tomat till lunch. Massor av listor innehöll mozzarella då...

För tillfället är det listor på böcker som jag vill köpa billigt via internet. Har precis upptäckt en rad olika författare som är helt nya för mig. De har väckt mitt intresse, vilket gör att jag vill ha alla deras böcker! Helst på en gång! OCH hinna läsa dem på en gång! Vilken våt dröm...!


Äntligen!

Äntligen funkar internet här igen! Var stendött under hela kvällen i går - vilket var oerhört stressande, jag skulle ha behövt tillgång till min mail flera gånger under kvällen! Gick som på tå, tills jag tillslut beslöt mig för att lägga ner och gick och lade mig, tidigt för en gångs skull. När min pojkvän ringde för att säga gotnatt så var jag så långt bort i sömnen att jag knappt minns vad jag sade till honom! Borde verkligen se till att få en bättre dygnsrytm!


Ny regering!

Ser minsann ut som om vi har fått en ny regering, efter en mycket spännande valvaka! Funderade länge på om det skulle fastna i något slags 50-50-limbo, men efter några timmar så visade det sig att så inte var fallet. Grattis, Grattis! till nya regeringen!

Det skall dessutom bli mycket intressant att se hur höga (eller låga?) valdeltagarsiffrorna var. Jag hoppas på en rejäl ökning, det har börjat sjunka nedåt de senaste tio åren. Och något sådant vill jag inte vara med om! Det betackar jag mig för! Jag har nämligen vissa betänkligheter om att länder med mindre än 50% valdeltagande är att betrakta som riktigt demokratier.... Visserligen är det långt kvar tills dess, men en trend är trots allt en trend!Rösta, rösta!

Nu är det dags att göra sig röst hörd! Släpa sig iväg till valstugorna!! Kom igen, det är bara att ta tjuren vid hornen! Jag förtidsröstade i år, eftersom jag är bortrest, så jag behöver inte springa till någon vallokal!

...och kom nu inte med det gamla banliga 'men min röst gör ingen skillnad'. För det gör den i år! Stor skillnad! Det kommer att bli ett oerhört jämt val, så minst röst räknas! Skynda, skynda!Skyndaskynda!

Sov alldeles för länge i dag, och har massor att göra inför kvällen! Eller, inför sen eftermiddag, faktiskt. Vi skall på middag med en förening som min pojkvän är aktiv i och jag har inte alls hunnit med allt som jag borde. Borde skrivit PM, borde mailat några mail, borde ha hunnit måla naglarna.... Massor av små petitesser blandas med det viktiga - borde ha skrivit PM!

Är lite nervös också, har inte träffat någon av de andra i föreningen, det här är första gången. Lite ont i magen.Vill gärna göra bra intryck. Väldigt bra intryck. Men jag borde klara det utan problem, hoppas jag i alla fall för att lugna fjärilarna i magen. Inte prata för mycket, inte prata för lite, inte få något mellan tänderna, inte verka korkad, inte trampa i klaveret..... Vara strålande, helt enkelt....! Eller nomal, kan man kanske säga, men jag vill gärna gör liiite mer intryck än slätstruken. För ett par år sedan så skulle jag utan problem fixat det, inte tänkt alls på allt som skulle kunna gå fel, men ju äldre jag har blivit, desto mer medveten har jag blivit om allt som faktiskt skulle kunna gå fel....

Men jag går, står och har mänskliga drag och skall försöka se till att jag inte luktar illa. Det är ju alltid något.


Allergichock mot Lancôme!

Jag är allergisk mot Lancômes ansiktsvatten (ja, det där blåa i genomskinlig flaska, vad fasiken heter det?!)! För tillfället så är min ena kind täckt av tusentals av små, små blåsor! Helt jävla hysteriskt! De syns inte, om man inte tiitar i direkt motljus, men man känner dem! Kinden är skrovlig! Drar man med nageln äver kniden så hörs *pick-pick-pick* när de små blåsorna spricker! Sjukt irriterande! Av två dagars användande av ansiktsvattnet! *pick-pick.pick*!!!

...och i morgon skall vi på en tjusig middag! Vem fasiken kan se elegant ut med tusentals små blåsor över hela kinden?!

Men 25-års firandet var lyckat! Min pojkvän har just somnat i soffan, tittandes på Filip&Fredriks reseprogram, 'Grattis världen'. Sjuk kul, men vi har varit ute rätt så länge i kväll, så jag förstår om han är trött. Själv lagade jag lite mat när vi kom hem (ja, uselt för figuren, kanon mot fyllan...) och kommer förmodligen att må alldeles utmärkt i morgonbitti! Vi har haft kanonkul i kväll, gick ut och åt middag, maten var helt grym! Sedan på klubb med en massa bra musik och nu hemma igen - men mer mat, samt underhållning, Filip&Fredrik!

Och presenten? Ja, en biljett till London över Nyår! Vem skulle inte bli glad över det?

Happy New Year in London 2006!!Dagens låt är...

...Mattiskören från Ronja Rövardotter-filmen!

Helt underbar! Jag har älskat den sen jag var liten, de är så passande dagar som man känenr är...ja sådär livsglada att man bar vill skrika! Kanske borde få någon att sjunga den på min begravning, bara som en hyllning till alla mina livsglada dagar...? Det är faktiskt en bra tanke! Tillsammans med 'Länge Leve Livet'? Det vore något! Eller om jag någon gång skulle gifta mig, på bröllopet?

Livsglädje, det är den låten i alla fall! I dag är det för att vi skall fira min pojkväns 25-års dag! Han har inte en aning om vad han skall få i present och det är precis så somd et skall vara! Överraskning är den bästa presenten!


Bloggtoppen.se

Inför valet 2006

Javisstja...för alla er som inte har bestämt er! Läs allt det viktiga om de frågor som intresserar er och när ni har bestämt er, se till att fira med att roa er lite... Kila in på partiernas olika hamsidor och kolla in allt från eeeelaka satirer till spel som faktiskt är riktigt kul! Centerpartiet har ett spel där Maud har rollen av den räddande fen och Göran P är den onda kunden i den ensliga slottet som förtrycker folket! Ung vänster kontrar men ett inte riktigt lika roligt spel där man skall lära sig dela ut informationsflyers! Se till att roa er på ett politiskt sätt när ni laddar inför valet!Val 2006

Dränks i valinformation från alla möjliga håll Svergiedemokraternas valkuvert slängde jag direkt i papperskorgen, men många av de andras har jag öppnat. Försökt ta till mig innehållet. Försökt jämföra. Funderat.

Vid förra valet fanns det inga tvivel alls om vad jag tänkte rösta på. Jag visste det långt innan och funderade marginellt över om det fanns andra alternativ. Det senaste året, som jag hela tiden har betecknat som 'valåret' i bakhuvudet, har jag däremot ansatts utav tvivel. Stora tvivel. Nästan alla riksdagspartierna samt Fi har varit uppe som alternativ i min diskussioner med mig själv. Väldigt omvälvande, faktiskt. Att gå från bergsäker och övertygad väljare till att vara så osäker. Osäker på allt och i de flesta frågor. I den mening att jag vet ju hur JAG vill att vårt samhälle skall utformas, men vilket sätt är det bästa tillvägagångssättet? Har funderat och funderat.

Jag var och röstade häromdagen. Är bortrest i helgen och hinenr inte hem tills min lokala vallokal stänger. Fram tills det att jag stod framför alla valsedlarna var jag osäker. Funderade och funderade. Gick igenom vilka förändringar, lösningar och förbättringar jag längtade efter och trodde på.

Sedan bestämde jag mig. Jag är fortfarande lite förvånad över mitt val, efter alla dessa tvivel. Men jag kom fram till att det ändå var det partiet som jag valde som i mina ögon kan skapa Det Bästa Svenska Samhället.  För trots att jag insett att jag inte är speciellt förtjust i partiledaren, så är det ändå ideologin som är det viktigaste.

Dessutom är jag motståndare till att personpolitiken får allt mer utrymme här i Sverige. Det är partipolitiken som räknas, inte vem som klär bäst i röd slips! Bilr så trött på mediauppbåden som räknar rynkor, outfits och hårstrån på politikerna. Less! Lår oss slippa det, trots allt så spelar det ingen roll vem som är snyggast och frächast i regeringen, jag bryr mig bara om miljö- arbetslöshets- och bidragspolitik!!
Dagens låt...

....The Disco Boys feat. Manfred Mann's Earth Band - For You (Michi Lange Club Mix).

...för att det gungar så skönt i magen när jag lyssnar på den!


Vad skall jag välja...?

'Ö-morden' är nu utläst och jag har lite svårt att bestämma mig vad som skall komma härnäst - jag har ju hyllmeter med oläst litteratur hemma.

- 'Älskaren' av Marguerite Duras?
- 'Imitatören' av Val McDermid?
- 'Nemesis' av Agatha Christie?
-'Nektar' av Lily Prior?

....eller något helt annat? Är det någon som har ett tips om en fantstiskt omvälvande bok (sådana finns det gott om, det var bara länge sedan jag skrev om det...) som kan rekomenderas? Eller någon som man bara kan skratta åt, det går bra det med!Porrengöring...?

N har jag tittat mig i spegeln och studerat bristerna i min hud alldeles för länge. Nu måste något göras åt saken! Svindr ny creme, en rejäl porrengöring alternativt lite trevlig laserkirurgi skulle nog göra susen åt ärren på min haka. Dyr creme har jag inte, laserkirurgi får vänta tills jag blir tokdesperat, så då är det bara en ordentlig porrensning som kvarstår! Tyvärr så kan det göra djävulusiskt ont i bland, speciellt när de där små stickverktygen används, men den som vill vara fin.... Måste leta rätt på ett bra ställe här i Uppsala, som har behandlingar väl värda sina pengar...Lat!

Jag ahr verkligen varit lat i dag. Och inte bara id ag, utan även i går och under hela helgen! Det har gått uselt med att skriva PM, läsa inför seminarium och skriva CV! Uselt! Att man inte ens har energin att ta sig i kragen! Samtidigt som jag blir stressad när jag ser allt som skall vara färdigt till jul! Så mycket att göra, så lite tid! Gud, det här latmans-attityden komemr att ge mig magsår....Malaco Juicy Exotic

Har suttit hemma hos en kompis och druckit vin och snackat sex. Blev oneklien lite berusad. När jag kom hem satte jag i mig en hel påse Malco Juciy Exotic. Det var jävligt dumt. Jag mår illa!'Pjata kattapjåk' av Daniel Ahlgren!

Varför är det ingen som kommer ihåg den serien?! Varför går den inte att få tag på, förutom i den form att den gick i DN för en jävlans massa år sedan! Jag gillar verkligen Daniel Ahlgren och skulle gärna vilja ha den i ett komplett album, och inte bara i sporadiskt utklippta strippar!
Jag har letat, men det verkar inte som om det är möjligt...*suck* Det var den riktigt bra serie, men Ahlgren är överlag bra, och hans 'lägsta nivå' är väldigt hög och precis i min smak! Hallå, varför har inte Dark Horse upptäckt dig? Du är ju en given stjärna på seritecknarhimlen!


Daniel, wherever you are, pjata mera kattapjåk!!Allergier på gamla dar?

Har hört att man kan bli allergisk på äldre dar, dvs. när man har blivit vuxen, stämmer det? Blir nämligen så fruktansvärt dålig ibland efter det att jag har ätit. Magsmäror, fastlåst vid toaletten... Mellan 15 min till en timme efter det att jag har ätit så sätter det in, jag blir så sjukt dålig!

Har funderat över gluten- och laktosallergi, för jag har förmodligen ätit i varje fall något av det när jag blir såhär dålig - men alla de gånger som jag vräker i mig bröd, smör, ost, pasta, fil och inte reagerar alls? När jag inte ens får det minsta lilla knip, trots att jag ätit tillräckligt gluten/laktos för att ta livet av en normal allergiker...? Måste nog konsultera en läkare om det här, det kan inte vara normalt...! Skall passa på att kolla om jag är kattallergiker också, för när jag får en ordentlig lägenhet så vill jag gärna ha katt. Skulle vara ett aber om jag visade på allergiska reaktioner!

Jag som älskar både katter, bröd, pasta, mjölk, glass....

Bortglömt te

Ibland är jag en usel värdinna - och jag får alltid dåligt samvete när jag kommer på mig själv. Vilket jag alltid gör. Som i dag - glömde bjuda på te under filmkvällen jag hade med en kompis. I min mors värld är det en synd. Den känslan har hon applicerat på mig, så just nu känns det som en riktigt grov förolämpning mot en vän. Jag är så stockkonservativ ibland...Inget särskilt.

Bra dag, har shoppat alldeles för mycket. Upptäckt att jag håller på att lägga på mig på hullet igen -> dålig upptäckt! Lite trött i dag, blev väldigt sent i går...

Nollställd.
Pesto pasta och Cyrano de Bergerac

Har suttit med några kompisar och druckit vin hela kvällen. Vi hade först tänkt spela TP, men de planerna förkastades. Sedan tänkte vi titta på film, men de planerna förkastades de med. Så då drack vi bara vin och snackade tills struparna var torra och käkarna ömmade!

Sedan, när 'mitt-i-natten' hade infallit, så blev vi hungriga (jag sov lovade mig själv i morse att nu får det vara slut med svullna magar som orsakas av nattligt okynnesätande!) och lagade pasta! Pasta med pesto och hyvlad brieost är såååå sjukt jävla gott! Min mage kommer att vara som en fotboll i morgonbitti!... Men gott var det! *känner hur magen börjar svälla*

Vi pratade en hel del om film och av olika nledningar så kom jag in på en av mina gamla favoriter (som jag inte har sett på evigheternas evigheter!), nämligen Cyrano de Bergerac! Egentligen pratade vi om saker som fick oss att gråta och alla möjliga saker kom upp - allt ifrån Astrid Lindgren-filmer till T2, båder böcker och filmer. Då är Cyrano de Bergerac självskrivet för min del!

 Filmen från 1990 med Gérard Depardieu är en av mina absoluta favoriter, den bara svider så fruktansvärt! Vacker och sorglig. Visserligen kan man dissa den totalt om man tar på sig sina riktigt kritiska glasögon, men det vill jag verkligen inte. Jag vill ha kvar bilden av den som någon tragisk aspekt av den oåterkomliga kärleken. Ibland är jag en obotlig, blödig romantiker och jag njuter av det!


My Little Pony-trygghet

När saker och ting blir otäcka, så brukar jag leta mig tillbaka till perioder i mitt liv som varit särskilt ljusa eller trygga och försöka återuppliva lite av den känslan. Det kan vara via musik, film, dofter, människor eller föremål. Den där speciella känslan som kommer fram när man minns något som man verkligen älskade, eller som är starkt sammankopplat med något positivt.

Jag är en ganska så nostaligsk person, jag tycker om att titta på gamla filmer/serier som jag gillade när jag var yngre ( så som Jem and the Holograms, My Little Pony, Lady Lovley Locks, Starzinger, Rai Grottpojken , Marshall Bravestarr - you name it, jag kan hålla på i evighet), läsa böcker som jag gillade när jag var liten, lyssna på musik som var populär när jag var yngre. Men föremål är oftast det som gör mig lugnast. Det kan vara allt från att hålla i favoritstenen till att krama favoritkudden. Kunna somna med något viktigt i handen - då vaknar jag nästan alltid upp och mår mycket bättre.

Just nu känner jag mig instabil. Oerhört instabil. Känner att jag skulle behöva lugna mig på något sätt. Av någon anledning så längtar jag efter mina My Little Ponies. Just nu skulle jag vilja somna med en av dem i handen och vakna upp och känna mig tryggare. En slags My Little Pony-trygghet. Lätt att rasera, men just nu så längtar jag efter den! För även om inte allt var bra när man lekte med ponnierna så var allt jäkligt mycket mindre komplicerat än vad det är just nu. Det är underbart att vara upplyst men ibland längtar jag verkligen efter sorglösheten....

Tror att jag skall gå upp på vinden nästa gång jag är hemma och leta reda på mina Ponies. Så att de finns lite närmare till hands nästa gång jag behöver lite My Little Pony-trygghet!
Uppsvullen och rund!

Min mage ser ut som om det har vuxit till dubbel storlek under natten. Den är lite ballong liknande och svullen. Vad har jag gjort för att orsaka det här tillståndet, tänkte jag när jag vaknade i morse. En snabb genomgång av vad jag åt i går borde ge mig ett korrket svar... En halv pizza till lunch, pasta och en underbar sakaldjurssås till middag och en rjäl Quarterpounder cheese, en stor pommes och ostdipp mitt i natten...

 Min mage har all rätt i världen att se svullen och missbelåten ut! Absolut! Men hur fasiken skall jag krångla ner mig i mina jeans?!? Jag kommer fasiken inte kunna komma i dem!! Får glida runt i mjukisbyxor hela dagen!Dagens låt är...

...definitivt Chicane feat. Tom Jones med Stoned in Love!!
Älskar den och de surrar i bakhuvudet!! Heeela tiden!Bloggtoppen.se

Festat!

Oh yes! Varit på en kompis födelsedasfest och har haft såååå kul! Fortsatte ut, dansade, shakade, partade och avslutade kvällen på MackeDonkan - det var en evighet sedan jag gjorde det! Underbart! GUD, jag måste verkligen ut oftare...!!!

...och se till att bli sisådär lagom full lite oftare!....*tjo-ho*
Samma gamla datasal!

Sitter åter igen i samma gamla datasal, som ser precis ut som vanligt, förutom att ljuset inte funkar för dagen. Och att luften inte har hunnit fyllas av ångest, svett, dålig andredräkt och mer ångest och svett. Det är nästan trevligt här inne. Men så mycket ångest JAG har haft här! För mycket, faktiskt... *brrr*

Än har jag inte hunnit få ångest, inte så mycket i varje fall! Men det komemr väl. Precis som allt annat...

Just nu läser jag...

...'Ö-morden' av Gretelise Holm!

Gillar henne skarpt! Bestämt mig för att ge mig ut på jakt efter fler böcker av henne, det är hon definitivt värd!Morgontrött!

I våras gick jag upp tidigt ganska så ofta för att ge mig ut och springa. Jag förde till och med statistik över antalet gånger, eftersom jag ville ha en bild utav hur duktig jag kan vara när jag anstränger mig. Jag borde verkligen sätta in en ansträngning för att att göra lika bra ifrån mig nu under hösten! Men gud, det är verkligen segt att ta sig upp tidigt, trots att jag piggnar till ganska så fort när jag väl är uppe. Men jag värnar om en normal dygnsrytm, så det är väl bara att kämpa på!Slapp mage!

Det här är ju hemskt! Har suttit stilla i 1 1/2 vecka och känner mig som en...ja, jag vet inte riktigt, urvriden trasa?! Känns som om jag inte har någon kondis alls, som om jag bara sväller! Foten är bättre nu och jag kan till och med gå ut och gå utan problem - korta sträckor visserligen (jag glömmer inte den syrliga sjuksköterskan!).

Men jag känner mig alldeles slapp i kroppen, magen känns som jello, kläderna känns inte bekväma - de är bara för tajta! Sockersuget är tillbaka med förnyad styrka och det känns som om jag har lagt på mig en fem-sex kilo sen Tjejmilen (vilket jag vägrar att tro att jag kan ha gjort!)! Och det känns hemskt! Något måste göras! Jag fattar inte, hur kan det bli en sådan helomvändning på mindre än två veckor?!?! Kan någon förklara, please!


Gud, mina nojjor frodas som bara den!

Tjatig är jag också...

Allt har blivit så seriöst igen!

Min hjärna har ju knappt hunnit vakna och nu är det redan dags att visa framfötterna! Hjälp! Trots huvudet i sanden har jag insett att det faktiskt är ett mycket seriöst seminarium i morgon som jag måste visa upp mig på. I alla fall i tio minuter. Jag har en oerhörd lust att bita någon i benet! HÅRT! Gärna så att det blöder lite, så att den bitne får sy och ta stelkrampsspruta...

Jag menar, this is it, liksom. Förmodligen sista året, dags att visa att man är seriös och värd att ta på allvar. Okej, jag har haft fem år tidigare på mig, men vad fasiken, vem orkar vara superseriös i fem år?! Sådana människor, som alltid ser till att deras bästa sida lyser, som är välputsade vid 08:15-föreläsningen, som alltid är duktiga och tränar, har med sig matlåda med sallad och aldrig blir för fulla..... Jag får ont i magen av dem!! Dessutom så tycker jag att de är otäcka! Jag bara väntar på att fasaden skall krackelera, att de skall bryta ihop av att alltid vara perfekta och en dag ta med sig farsans salongsgevär och göra slut på oss alla.... För ingen är 'perfekt' i alla avseenden. Och tack gode gud för det...

Men nu borde jag faktiskt försöka se till att, kanske inte vara perfekt, men i alla fall lite mer perfekt och lite mindre slacker! Skulle behöva en ny garderob, en ny fot och ny hy (min benägenhet att få finnar på hakan hjälper mig nog inte i mitt mission att ge en seriös och välkammad bild av mig själv....). Fast det gör nästan inte alls ont i foten just nu, jag kanske kan behålla den.... Det vore trevligt att i alla fall ha skuggan av en chans till karriär och framtida liv!It's alive!

Äntligen fungerar internet! Yeee-ha! Det har varit stendött i över ett dygn och jag har faktiskt känt mig lite svettig, har haft en del uppgifter och göromål som enbart kan skötas via internet att fixa med och i och med att allt varit avstannat så har de blivit försenade... Men, bättre sent än aldrig, får man väl lov att säga. Dessutom så har min pojkvän hjälpt mig med min dator, så nu fungerar skrället igen! Underbart!! Jag håller tummarna för att han får igång skrivaren också, den har varit stendöd sen i januari...Försovit mig...

...till halv tolv! Vad är det för jäkla stil av mig? Inget vettigt komemr att komma ur den här dagen om den börjar så här! Visserligen hade jag inget möte som jag missade (då skulle jag inte försova mig, fattas bara!) men en normal dygnsrytm och ordentligt med studietid och ro är alltid eftertraktat. Inte kan jag sabba för mig så här! ...men oootroligt skönt var det!Krokodiljägaren nere för räkning!

Ni vet den där knäppskallen, Steve Irwin? Han som frivilligt brottas med krokodiler, ormar och Gud vet vad, och helst framför kameror. Han har gått ner för räkning, han mötte sin överman (eller 'överdjur'? Kanske 'överdet' är ett mer passande ord...) i form av en stingrocka!

Alltså, jag har aldrig varit något megafan av hans show och egentligen har jag mest tänkt att 'den där, han är ju inte riktigt redig...' Men jag har liksom ändå alltid tyckt att han har varit fascinerande, som ett exotiskt djur som visar upp sig för den beundrande publiken. Och jag har alltid tänkt att han förmodligen kommer att överleva alla oss andra, sitta som 95-åring på hemmet med baby-krokodil i famnen och flina tandlöst, veta att han om någon har sugit märgen ur livet och fångat dagen varje dag. Vi andra kommer att blekna i jämförelse. Och jag såg dessutom fram emot det, för någon som utmanar livet på det sättet är förmodligen loco och förtjänar lite tröst på ålderns höst då det är svårt att vara loco på det sättet...

Tror att jag skall hylla honom genom att gå och se 'Snakes on a plane'. Det är så nära som jag kommer att komma taskiga djur på jävligt länge!
Iceberg Fluid Woman

För flera år sedan fick min mor ett prafymprov när hon shoppade hudvårdsgrejor. Det var Icebergs Fluid Woman och jag hittade den i en låda ganska så lång tid efter det hon hade fått den. Älskade den direkt och började leta efter den. Hittade den inte i någon svensk butik (kan ju ha missat den, jag dammsög ju inte Sverige) och har nu gett mig ut på jakt efter den i otaliga nätbutiker. Jag SKA hitta den, och gärna till ett bra pris! Jakten har börjat!Ny klänning!

I går shoppade jag loss lite, och köpte en ny, assnygg svart klänning. Axelbandslös och i svart satin-liknande material så får den mig att känna ursexig och läcker. Det var därför jag köpte den! ...och för att jag och min pojkvän skall gå på en tjusig föreningsmiddag om två-tre veckor. Kanske inte är rätt forum att vräka sig i en sexig klänning, men jag tänkte ta på mig en kofta, i fall det skulle kännas som om jag behövde skyla mig. Och om inte, så åker den av! Dessutom är det verkligen svårt att hitta klänningar som man känner sig både uppklädd och bekväm i - i alla fall kan jag ha det, så jag är glad!


*yrvaken*

Hade första föreläsningen i dag. Det kändes ganska så bra. Riktigt bra faktiskt, även om jag märkte av att min hjärna tagit semester - det var riktigt svårt att följa med i allt som föreläsaren sa. In genom ena örat, ut genom det andra. Satt helt i min egen värld med jämna mellanrum och det kanske inte är så bra.... Måste se till att komma in i studierna så fort som möjligt, kan nte bli släpandes efter! Det skulle bli en katastrof lite längre fram!

Tog en sväng på stan med en kompis efteråt, åt lunch och shoppade. Köpte ett nytt fotstöd till min jämrans fot som vägrar att sluta vara svullen! Kom hem och gick och lade mig en stund. Låg och läste en stund...somnade. Gud, det var sååå skönt! Sova bort eftermiddagarna var en vana som jag lade mig till med på gymnasiet. Hade en period då det verkligen var skönare än att vara vaken och det har hängt i periodvis. Underbart skönt, men inte allt bra för studiemoral och nattsömn. Helt uselt, faktiskt. Får sluta med det. Genast! Men gud, vad skönt det är...!RSS 2.0